Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIF Barrikaden Senior Herrar

Följ

Senior Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 AIF Barrikaden 5 3 1 1 10
2 Harlösa IF 3 2 0 1 6
3 Hallands Nations FF 3 1 1 1 4
4 Skegrie BK 1 1 0 0 3
5 Uppåkra IF 1 0 0 1 0
6 FC Näset 3 0 0 3 0

Match

Harlösa IF

2 - 4
Berga IP - Konstgräs
18 mars 2018
12:00

AIF Barrikaden

Referat

Referat: Harlösa IF - AIF Barrikaden

Startelva: (4-4-2) Mohamed – Jonathan S, Albin, Marius, Ziya – Simon, Alex M, Martin, Maksym – Mathias K, Ahmed

Avbytare var Mattias A som kom insom anfallare efter 33 min som och spelade som sådan fram till sista kvarten då denne mångkompetenta spelare gick ner som mittback, Hicham som likaledes kom in efter 33 min, i hans fall som höger yttermittfältare en position som han spelade i matchen ut, samt Paul som spelade hela andra halvlek, först som vänsterback innan han sista 12 minuterna gick över och spelade högerback.

Vi började väldigt bra och dominerade närmast totalt hela första halvlek och att vår ledning i paus stannade vid 2-1 borde Harlösa vara mycket nöjda med. Fina mål gjorde vi också. Redan i den 8:e min passade Ahmed till Maksym som efter att skaffat sig ett perfekt skottläge runt straffpunkten sköt ett mycket välplacerat skott nere vid ena stolpen (lite Folkesson-mål över det) som deras duktiga målvakt, trots att han tidigt gick åt rätt håll, inte riktigt kunde nå.

I den 16:e min stack Harlösa emellan med en kvittering på sitt enda skott på mål i första halvle men I den 32:a min återtog vi ledningen efter ett riktigt drömanfall. En boll ut mot Simon på kanten förvaltade denne på bästa tänkbara sätt när han slog ett perfekt inlägg till Mathias K som helt omarkerad distinkt kunde nicka in bollen.

Vi hade den tämligen kraftiga vinden mot oss i första och man räknade därför med att vår överlägsenhet i första halvlek skulle bestå och kanske t.o.m. bli än mer markant men så blev det märkligt nog inte alls. Det var tvärtom Harlösa som tog tag i taktpinnen och var det bättre laget de första 20-25 minuterna och Mohamed fick äntligen möjlighet att göra ett par räddningar på deras första avslut sedan deras mål i 16:e min..

En fin räddning av Mohamed på en väl slagen frispark från ett bra läge verkade bli upptakten till en ny matchbild. Vi, som nog tog allt för lätt på uppgiften i början av andra och nästan trodde allt var klart redan i paus, vaknade nu till liv samtidigt som Harlösas spelare började hänga lite med huvudet. I den 71:a min gjorde vi vårt andra nickmål för dagen, något som vi annars faktiskt gör rätt få nuförtiden om man tänker efter. Vi fick en frispark nära straffområdeslinjen men i väldigt dålig vinkel och på den överaskade Maksym med att istället för ett mera normalt inlägg bomba bollen mot mål där Martin dök upp och nickade in bollen via ribban ( ”Drops” som vi märkligt nog kallade sådana mål för för 50-60 år sen).

I den 77:e min satte vi sen spiken i kistan när Ahmed gjorde en fin löpning längs kanten, och foulades men domaren väldigt förtjänstfullt istället för att ge oss frispark lät oss fortsätta spelet och medan bollen hamnat hos Mathias K när Ahmed foulats hade den senare på nolltid hunnit in framför mål igen och på pass från Mathias fick han ett fint skottläge. Målvakten räddade dock men Ahmed fick själv tag i returen och lobbade mycket vaket in bollen helt utan chans för den utrusande målvakten. Slutresultatet 4-2 till oss fastställde sedan Harlösa i den 88:e min

En gedigen insats av oss kryddad med idel fina mål och resultatet var sett till hela matchen något i underkant vilket nedanstående vittnar om (även om statistiken inte alltid ger en riktig bild av matcher).

I och med dagens seger tog vi hem gruppsegern och för dem som till äventyrs är intresserade sända faktiskt lottningen av nästa omgång på Skånebolls hemsida - http://www.skaneboll.se/skanes-ff-tv/ på tisdag.

Statistik: Hörnor: 9-3 Avslut på mål: 11-5 Avslut utanför 7-5

Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Ahmed Kaheel 1 1 1 0 0 0
Maksym Romanko 1 1 1 0 0 0
Mathias Riebe Knutsen 1 1 1 0 0 0
Martin Nilsson 1 1 0 0 0 0
Simon Marke Gran målvakt 1 0 1 0 0 0
Hicham Acharrat 1 0 0 0 0 0
Jonathan Satz 1 0 0 0 0 0
Marius Selvik Bentzon 1 0 0 0 0 0
Mattias Andersson 1 0 0 0 0 0
Paul Ibuje 1 0 0 0 0 0
Ziya Qorbani 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Mohamed Hafez 1 0 0 0 2 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng